Alkusanoina todettakoon, että kylvönurmikko kasvaa ja vahvistuu hitaasti. Kiireisemmälle pihanrakentajalle uskaltaisin omien kokemuksieni perusteella suositella siirtonurmikkoa. Kylvönurmikko on siirtonurmea edullisempi, mutta sen kanssa tulee varautua vähintään muutaman kalenterivuoden kasvatusprojektiin.
Uuden nurmikon kylväminen kannattaa ajoittaa kevääseen tai syksyyn, jolloin tarjolla on luonnollista maakosteutta ja sadepäiviä. Jotta nurmikonsiemenellä olisi parhaat mahdollisuudet itää, tulisi se haravoida maakosteaan pintamultaan noin 1cm syvyyteen.
Siemenen kylvön ja pintamultaan haravoinnin jälkeen multa tiivistetään nurmikkojyrällä. Pinta on sopivasti tiivistynyt silloin, kun pihanrakentajan kengänjälki ei enää erotu selvänä.
Kylvöä suunnitellessa kannattaa vilkaista tulevien päivien sääennusteita. Jos luvassa on rankkasateita, on kylvöä syytä siirtää toiseen ajankohtaan. Rankkasateen seurauksena tuoreen multamaan pinta saattaa ”rapautua” eikä nurmikko välttämättä lähde ollenkaan itämään. Runsas sadevesi saattaa viedä vastakylvetyt siemenet mukanaan ja kasata ne yhteen kohtaan. Nurmikko tarvitsee kyllä vettä kasvaakseen, mutta kylvön jälkeinen kastelu kannattaa suorittaa hellästi sumuttamalla.
Jos nurmikon itäminen onnistuu, nähdään ensimmäiset nurmiheinät jo noin 10 päivän kohdalla.
Nurmikon vahvistuminen ottaa oman aikansa eikä laikukkaasta nurmikosta kannata vielä ensimmäisenä kasvukautena ahdistua. Kylvönurmikko on kärsivällisen pihanrakentajan valinta.