Holiday Club Ruka Pulkkajärvi

Pulkkajärven mökkikylä sijaitsee Rukan ja Kuusamon puolessa välissä. Laskettelukeskukselle on matkaa 10 kilometriä ja Kuusamon keskustaan 15 kilometriä.

Alue koostuu paristakymmenestä kelohonkamökistä, jotka on sijoiteltu Pulkkajärventien molemmin puolin. Mökkejä löytyy neljää eri kokoluokkaa. Isoin mökki on 4 makuuhuonetta ja keskikokoinen kolme makuuhuonetta. Pieniä mökkejä löytyy kahdessa koossa (studio 30m2 ja studio 40m2).

Ruka Pulkkajärvi Studio 30m2

Tehtiin vaimon kanssa tällä kertaa vähän erilainen reissu ja lähdettiin matkaan kahdestaan. Vanhenevia RCI – vaihtopisteitä oli vielä jäljellä ja tähän majoitukseen saatiin niitä hävitettyä 32800 kappaletta. Perinteisillä maksumenetelmillä mökkiin olisi päässyt vuokraamalla sen Holiday Clubin kautta 125 euron vuorokausihintaan.

Reissu sijoittui Etelä-Suomen hiihtolomia edeltävälle kalenteriviikolle (VKO7), joten näitä pieniä mökkejä oli vapaana.

Pulkkajärvi Studio, Mökki 3A2

Pulkkajärven pienestä mökistä löytyy yksi iso huone, joka sisältää olohuoneen ja tupakeittiön. Tupakeittiö sisältää jääkaapin, sähköuunin neljällä induktiolevyllä, astianpesukoneen ja tiskialtaan eli täysin riittävä varustelutaso kahdelle ihmiselle.

Lomamökissä yöpyminen perustuu levitettävään vuodesohvaan. Erillistä sänkyä ei ole eikä tähän mökkiin sitä saisi mahtumaankaan. Tilankäyttö on ”optimoitu”. Säilytystilaa löytyy eteisen avohyllystä ja siihen saa kätevästi ripustettua muutaman talvitakin. Vaatteet on syytä säilyttää matkalaukuissa tai jättää autoon. Hiihtoon tai lasketteluun tarvittavia varusteita on myös hyvä säilyttää autossa.

Studion sauna on tunnelmallinen. Kiuas antaa hyvät löylyt ja saunan lauteille mahtuu mukavasti istumaan. Kylpyhuoneesta löytyy suihku, pesukone ja kuivauskaappi vaatteille.

Vuodesohva suoraan Helv***stä

Mökin erittäin iso miinus on vuodesohva, joka on ainut tarjolla oleva vaihtoehto yöpymiseen. Vuodesohva ja sen uusiminen on ilmeisesti noussut jonkun sortin arvovaltakysymykseksi, sillä sitä ei uusita teki asiakkaat valituksia tai eivät. Oletus taitaa ilmeisesti olla se, että studiota kerran kokeilleet eivät sinne koskaan enää palaa.

Vuodesohvalla yöpyminen oli kyllä täysin ainutlaatuinen elämys ja jälkeenpäin sitä osasi verrata riippumattoon. Harvoin on ollut aamulla herätessään niin äkäinen ja kipeä. Ensimmäisen yön jälkeen otettiin heti yhteyttä Holiday Clubille ja isännöintiin. Holiday Club kieltäytyi kommentoimasta asiaa ja isännöitsijä vakuutteli, että ollaan ensimmäiset ihmiset jotka asiasta mainitsee.

Jälkeenpäin sosiaalisesta mediasta kysäisemällä selvisi, että Pulkkajärven vuodesohvan uhreja löytyy paljon. Ensimmäiset rekkulat samasta asiasta on laitettu (sosiaalisen median perusteella) Holiday Clubin ja isännöitsijän suuntaan jo vuonna 2006. Peruskoulun matikalla laskettuna tuo tarkoittaa 15 vuotta sitten. Jos olisi oma sohva niin heittäisin välittömästi sen roskiin. Pettyneitä, vihaisia asiakkaita ja huonoa julkisuutta ihan tyhjänpäiväisestä syystä.

Posiitivisia asioita Pulkkajärveltä

Pulkkajärven lomamökkien sijainti on hyvä jos etsii rauhallisempaa majoituspaikkaa. Mökkien sijainti on hyvä jos/kun majoittujalla on oma auto käytössä. Mökkiä voi pitää lämpimänä tukikohtana luontoretkiä ja muita harrasteita viikon aikana tehdessä. Etäisyys rinteeseen on sopiva ja jos autoa ei pysty syystä tai toisesta käyttämään, löytyy lähin Ski-Bus pysäkki kahden kilometrin päästä Pulkkajärventien ja Kemijärventien risteyksestä.

Video sisältää selviytymisvinkkejä. Kannattaa vilkaista 🙂

Mennään jossain vaiheessa (aivan varmasti) uudelleen tuohon mökkiin, vähintään toteamaan että vuodesohva on uusittu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *