Revontulia Magical Pondilla

Ruka on monipuolinen kotimaan kohde, joka tarjoaa monenlaisia kivoja kokemuksia. Meidän reissun mieleenpainuvin muisto oli yhden yön majoitus Magical Pondilla.

Magical Pond on tyylikäs iglukylä, joka sijaitsee keskellä metsää. Katuvalot tai laskettelukeskuksen valot eivät näy tälle alueelle ollenkaan, joten olosuhteet ovat optimaaliset rauhoittumiseen ja revontulien katseluun. Magical Pond käsittää yhteensä 20 iglua. Varustelu on huippuluokkaa ja voi puhua ihan luksustason majoituksesta.

Iglut sijaitsevat rinteessä ja niissä on kahteen ilmansuuntaan aukeavat isot ikkunat. Iglut on sijoiteltu alueelle siten, että jokaisen majoittujan yksityisyys on taattu. Ikkunasta ulos katsoessaan näkee vain taivaan ja kuusamolaisen metsämaiseman.

Iglu on lämmin ja siinä on ihan uskomattoman hyvä sänky.

Magical Pondin tervetuliaispakettiin kuului pientä purtavaa ja lasilliset hyvää kuohuviiniä. Saatekirjeessä ehdotettiin, että majoittuja sulkisi elektroniset laitteet, sosiaalisen median ja keskittyisi nauttimaan luontokokemuksesta. Täällä siihen tarjoutuisi ihan ainutlaatuinen mahdollisuus. Vinkkiä kannattaa noudattaa jos vaan siihen kykenee.

Illan hämärtyessä sammutettiin iglun valot ja ryhdyttiin tarkkailemaan taivasta revontulien toivossa. Mukava yllätys oli, että pienen odottamisen jälkeen taivas alkoikin vihertämään.

Revontulien valokuvaamisesta

Revontulien näkeminen taivaalla on varmasti myös sattuman kauppaa. Meidän porukka on käynyt pohjoisessa lähinnä pääsiäisen aikoina, eikä tuolloin ole enää revontulia näkynyt missään. Ilmatieteen laitoksella on nettisivut, jotka antavat tietoa revontulien todennäköisyydestä mittauspäivänä. Ilmoitukset revontulista voi tilata myös omaan sähköpostiin.

Revontulien valokuvaaminen onnistuu käyttämällä mahdollisimman pitkää suljinaikaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kamera ottaa yhden (1) valokuvan vaikkapa 30 sekunnin aikana. Tuon 30 sekunnin ajan suljin on auki ja kerää valoa kameran kennolle. Pitkää suljinaikaa käyttämällä valokuvaan tulee helposti liike-epäterävyyttä, joka tietenkin pilaa kuvan ja tekee siitä suttuisen. Liike-epäterävyys minimoidaan tukemalla kamera täysin liikkumattomaksi. Parhaiten tämä onnistuu jalustalla.

Kameran laukaisusta aiheutuvan tärähdyksen voi minimoida käyttämällä sisäänrakennettua 2 sekunnin ajastinta tai kaukolaukaisinta. Jotta valokuva olisi mahdollisimman tarkka, tulee kameran pienetkin liikahdukset estää. Itsellä ei ollut kameran jalustaa mukana, joten askartelin kirsikkatomaattirasiasta ja käsipyyhkeestä tilaispäisratkaisun. Tällä vippaskonstilla onnistuin saamaan muutaman hienon valokuvan revontulinäytöksestä.

Lammintupa Winter Village

Aamu valkeni ja herättiin uuteen aamuun. Revontulinäytös oli saanut päätöksensä noin klo 22.30 ja uni luonnon keskellä tuli myös varhain. Sängyssä oli hyvä nukkua ja aamulla oli virkistynyt olo.

Kyyti aamupalalle vei viimeisetkin unihiekat silmistä, sillä iglumajoittujille oli tarjolla rekiajelu Lammintuvalle moottorikelkan vetämänä. Reitti kulki metsän läpi.

Lammintupa on sama paikka, jonka ohitse hiihdettiin Vuosselin latua.

Lammintupa oli tyylikäs ja tunnelmallinen. Aamupala oli monipuolinen ja sitä voi helposti verrata parhaiden hotellien tasoon. Samalle tasolle yltää ja toki kokonaisuutena vielä vähän ylikin.

Majoittuminen Magical Pondilla yhdistettynä tosi hyvään aamupalaan Lammintuvassa teki ruumiille ja sielulle hyvää. Työmiehen (kirjoittajan) silmäpussit eivät yön aikana hävinneet minnekään, mutta siihen toki tarvitaan vähän pitempi jakso luontoterapiaa.

Yhteenvetona Magical Pondilta;

  • Ainutlaatuinen kokemus
  • Sopisi häämatkakohteeksi
  • Sopisi yllätykseksi juhlapäivänä tai muuten vaan
  • Paras suomalainen majoituskokemus tähän mennessä
  • Ehdottomasti uudestaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *