Vaatehuoneen remontti – osa 1/2

Meillä on ihan mukavan kokoinen makuuhuone, peräti 16 neliötä. Huoneella on leveyttä 4 metriä, pituutta 4 metriä ja korkeutta 2,75 metriä. Tilaa löytyy parisängyn kaikkiin suuntiin ja huoneen sisustaminen on ollut helppoa.

Sängyn jalkopäädyn suunnalta löytyy ovi kohti olohuonetta ja keittiötä. Vasemmalta puolelta aukeaa ovi kohti wc-tiloja ja kylpyhuonetta. Kuvassa keskimmäisenä näkyvä ovi on vaatehuone.

Vaatehuoneeseen on lähtötilanteessa järjestetty säilytystila asettamalla keskelle 40cm syvä ja pari metriä korkea avohylly. Avohyllyssä on viisi lokeroa ja siihen saa viikattua pienen määrän vaatteita. Sanomattakin selvää, että kahden aikuisen ihmisen vaatteet eivät näihin avohyllyihin mahdu, saati pysy minkäänlaisessa järjestyksessä. Sukille, alusvaatteille tms. pienemmille vaatekappaleille ei ole olut minkäänlaista järkevää omaa paikkaa.

Lisää säilytystilaa on saatu järjesteltyä asettelemalla avohyllyn päälle, vaatehuoneen mittainen puulevy. Puulevyn antaa säilytystilaa esimerkiksi pahvilaatikoiden sisälle pakatuille kausivaatteille. On tärkeää muistaa laittaa levyn kummallekin puolelle saman verran painoa, jottei järjestelmä kippaa nurin.

Suunnittelun haasteet

Vaatehuoneen seinästä löytyy tärkeä sulaketaulu, jota ei voi siirtää mihinkään. Sulaketaulua ei ole myöskään järkevä peittää, koska siihen tulee kyetä pääsemään käsiksi tarvittaessa. Lähtötilanteessa sulaketaulun alapuolella kulkee vaakasuuntainen rekki, johon pystyy laittamaan henkareita roikkumaan.

Samalla seinämällä, vaatehuoneen toisella seinällä on kiinteä puulaatikko, joka kätkee sisälleen mm. lattialämmitykseen liittyvää tekniikkaa.

Ylemmät valokuvat on otettu ennen vaatehuoneen pienremontin aloittamista. Alemmissa kuvissa vaatehuone tositoimissa. Todellisuus oli kaunistelematta tämä: avohyllyillä ylitsepursuavat ja täysin sekalaisessa järjestyksessä olevat vaatekappaleet. Ei ihme, että tuntui aina, ettei ole mitään päällepantavaa. Vaikka olisi ollutkin, ei sitä olisi tuolta kaaoksesta löytänyt.

Katso seuraavasta artikkelista miten tarina jatkui..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *