Mirror Line – vaatehuone mittatilauksena

Kaupallinen yhteistyö: Mirror Line Oy.

Lue myös artikkeli ”Vaatehuoneen remontti, osa 1/2”.

Mirror Line tekee vaatehuoneita mittatilauksena ja meidän vaatehuoneeseen tarvittiin edellisessä artikkelissa mainittujen kummallisuuksien vuoksi ihan mittojen mukaan suunniteltu kaapisto. Tilaa olisi käytettävissä 2300 (leveys) x 1300 (syvyys) x 2880 (korkeus) ja näihin mittoihin oli toiveissa saada rakennettua mahdollisimman paljon säilytystilaa. Huonekorkeutta saisi hyödyntää mahdollisimman paljon.

Haasteena oli, että vaatehuoneesta löytyisi sulaketaulua ja lattialämmitykseen liittyvää tekniikkaa suojakoteloineen. Näihin ei uskaltaisi puuttua, vaan ne pitäisi jollain fiksulla tavalla ohittaa tai integroida vaatehuoneen kalusteisiin.

Lattialämmitykseen liittyvää tekniikkaa ja puinen suojakotelo

Suunnitteluapua ammattilaiselta

Lähetettiin Mirror Linen Lauralle sähköpostilla valokuvia + tarkat mitat vaatehuoneeksi tarkoitetusta tilasta. Esitimme myös muutamia toiveita, kuten että vaatehuoneessa olisi kiva olla jonkun verran vetolaatikoita ja koreja. Sukat pysyisi paremmin tallessa, jos niille olisi oma paikkansa vaatehuoneessa.

Paluupostissa saimme ammattilaisen tekemä ehdotelman siitä, kuinka vaatehuoneelle varatun tilan saisi parhaiten hyödynnettyä.

Vaatehuone koostuisi kahdesta isosta kaapistosta, jotka kasataan toisiinsa nähden lomittain. Lattialämmitysputkien suojakoteloa varten leikattaisiin tehtaalla valmiiksi kolot sekä kaapiston päätysivuun, että sokkeliin. Suojakotelo jäisi ikäänkuin kaapiston sisään, eikä se haittaisi tilan tehokasta käyttöä sen enempää. Suojakotelon ympärille jäävä vapaa tila hyödynnetään henkarissa roikkuville vaatteille ja tähän tilaan mahtuisi kaksi vaatetankoa päällekkäin.

Kaapisto sisältäisi kahdeksan ulosvedettävää teräskoria, neljä hidastimilla varusteltua laatikkoa ja reilusti vapaata hyllytilaa lähes koko huonekorkeuden mitalta.

Vaatehuoneen oikea sivu

Vaatehuoneen oikealle sivulle kasattaisiin toinen iso kaapisto, josta löytyisi vaatetankojen avulla järjesteltyä tilaa henkareissa roikkuville vaatteille. Puolet kaapistosta jäisi valmiissa lopputuloksessa toisen kaapin päätysivun taakse piiloon, joten tätä nurkkausta voisi hyödyntää vaikkapa harvemmin käytettäville vaatteille.

Suunnitelma oli meidän mielestä aivan täydellinen ja sovittiin vaimon kanssa yhdessä tuumin, että vaatehuoneen rakentamisprojekti pistetään käyntiin.

Vaatehuoneen remontti, osa 2/2

Vaatehuonekalusteiden toimitusaika oli yllättävän lyhyt; vain joitain viikkoja tilauksesta. Pakettien avaamisesta valmiin vaatehuoneen avajaisiin kului aikaa korkeintaan neljä tuntia, kun innoissamme sitä iltahommina lähdimme kasaamaan.

Kaapiston kokoaminen aloitettiin vaatehuoneen oikealta sivulta. Runko nousi pystyyn kätevästi Mirror Linen liukuovikaapeista tutulla kiinnityshela + vastaruuvi – systeemillä. Vaakatasoiset pitkät hyllyt tukevoittamaan kaapiston rakennetta, kattolevy kiinni ja sillä sipuli. Ensimmäisen kaapin kokoaminen oli nopea toimitus.

Ahtaaseen vaatehuoneeseen hyllyä kootessa tulee toki suunnitella hyvä työjärjestys ennen toimeen tarttumista. Kaapiston taustalevyä viimeistelynauloilla kiinnittäessä saattaa huomata jättäneensä itsensä vangiksi seinän ja kaapin väliin.

Mirror Linen kaapisto on helppo kasata, sillä esimerkiksi vaatetangoille tarkoitetut ruuvinreiät on esiporattu jo valmiiksi oikealle korkeudelle. Nopeuttaa hommaa huomattavasti, kun ei tarvitse arvioida ja mittailla itse.

Alemmassa kuvassa päätyseinän sokkeli, johon tehtaalla oli valmiiksi tehty sopiva kolo lattialämmitysboksin suojakoteloa varten. Suunnitteluvaiheessa sovittiin, että sen ympärille jätetään pieni ilmarako. Suojakotelon kannen kiinnitysruuveihin tulee päästä käsiksi, mikäli tilanne sitä joskus vaatii.

Ylemmässä kuvassa Mirror Linen käyttämä kiinnityshela + vastaruuvi – kiinnitysmekanismi. Tällä tekniikalla sokkeli ja päätysivu kiinnittyvät toisiinsa uskomattoman napakasti ja asennuksesta tulee jämäkkä.

Muutaman tunnin askartelun jälkeen alkoi näyttää siltä, että meidän makuuhuoneesta löytyisi jatkossa ihan oikea vaatehuone. Vaatehuoneen kasaaminen oli nopeaa, helppoa ja kivaa.

Valmis vaatehuone

Vaatehuoneesta tuli ihan älyttömän hyvä ja nyt säilytystilaa on todella paljon. Löytyy vaatetankoja henkarissa säilytettäville vaatteille ja toiveidemme mukaisesti myös vetolaatikoita ja koreja. Kummankin vaatteet mahtuu hienosti vaatehuoneeseen ja säilytystilaa jää vielä vapaaksikin.

Vaatehuoneen nurkkauksen tekniseen suojakoteloon pääsee edelleen käsiksi. Mikäli tulisi tarve kajota lattialämmitystekniikkaan, se olisi mahdollista myös rakenteita purkamatta.

Vaatehuoneen kalusteiden päivitys oli yksi parhaita investointeja kodin remontoinnissa.

Mirror Linen vaatehuoneista saat lisätietoja täältä: www.mirrorline.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *