Lastenhuoneen pientä pintaremonttia

Siirrytään hetkeksi sisälle.

Muutama vuosi sitten (2018) päätettiin tehdä pienimuotoinen pintaremontti tyttären huoneeseen. Helppo homma. Kolme seinää maalataan valkealla värillä ja yhdelle seinälle maalataan joku kiva tehosteväri.

Kun maalausurakkaan ryhtyy, on hyvä ensin poistaa lattialistat ja kattolistat. Pohjatöissä tasoitellaan suurimmat naulanreiät kittausmassalla ja hiotaan maalattavat pinnat siistiksi.

Tyttären huoneessa oli asiallinen vaatekaappi ja oletin, että vaatekaappi on siirrettävissä maalaushommien tieltä pois. Olisi ehkä hiukan lyhytnäköistä jättää seinä maalaamatta vaatekaapin takaa.

Vaatekaappi seisoi tukevasti huoneen nurkassa ja oli varmistettu yhdellä kaapin takaseinään poratulla ruuvilla. Varmistusruuvi näytti täysin tavanomaiselta ja sen poistamalla saisi kaapin liikkumaan.

Ruuvia irrottaessa kuului räsähtävä ääni ja koko kaappi valahti veltoksi. Tästä ei ollut enää paluuta. Lastulevyn palaset sinkoilivat teeseitse – miehen yrittäessä tukea kaapin raatoa seinää vasten.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on universaaliruuvi.jpg

Mihis mä nyt laitan mun vaatteet” kysyi 10-vuotias.

Stuktuuriseinä

Suurimmasta järkytyksestä selvittiin ja pian siirryttiin maalaushommiin. Tavoitteena oli saada aikaiseksi pintakuvioitu stuktuuriseinä. Tikkurilan Youtube-kanavalta löytyi paljon hyviä vinkkejä.

Kaksivärinen stuktuuriseinä – ”ristiin rastiin sivelemällä”

Pohjaväriksi valittiin Tikkurilan Shaali ja tehosteseinä maalattiin sillä muutamaan kertaan. Tunto Hieno – stuktuuripinnoitteita valittiin kaksi (9l + 9l), joista toinen sävyltään Shaali ja toinen Shantung. Shaali on vähän vaaleampi ja Shantung tummempi, mutta nämä kaksi sopivat ihan mukavasti yhteen.

Kaksivärinen tehosteseinä tehdään laittamalla telakaukaloon vierekkäin erivärisiä maaleja ja tämän jälkeen levitetään telalla seinään. Stuktuuripinnoitteen telamaalauksessa voi käyttää vapaasti omaa luovuutta eikä tarvitse pelätä epäonnistumista. Katto ja vierekkäiset seinät on toki hyvä suojata liiallisen luovuuden ja vahinkojen varalta.

Pintakuviointi tehdään isolla tapettiharjalla heti stuktuuripinnoitteen levittämisen jälkeen. Meidän projektissa pintakuvioinnin hoiti huoneen omistaja itse.

Stuktuuriseinän maalaaminen ja kuvionti on tosi helppoa hommaa. Lopputuloksen ei kuulukaan olla tasainen, joten pienet ”virhesutaisut” vaan tekevät lopputuotteesta persoonallisemman.

Vaikka vaatekaappi hajosi, tuli seinästä upea.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on mirrorline-asennus-6-1024x768.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *